En iyi Tarafı yangın kapısı

Wiki Article

Yangın vakalarında insanların binaları sağlamlıklı şekilde ayrılma etmelerini sağlayan Yangın Çıkış Bapsı kullanılacağı gestaltya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Z tipi yangın merdivenlerinin çizimi gestaltlırken yangın merdiveninin bulunmuş olduğu duvarda 3 metre boyutunda bir engel mesafesi yahut yangına karşı korumasız bir kapı bulunmaması gerekmektedir.

Yangın gibi ivedi durumlarda dâhilen yumuşak bir dokunuşla açılabilen Yangın Kapısı Kilidi alışılagelen durumlarda bapnın açılmasını önleyici nitelikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma beis olmayan bu kilitler yalnızca yangının olumsuz etkilerini bâtıneriye hapseder.

Göksu Kapı olarak üretimini yapmış olduğumız Yangın Baplarını en kaliteli malzemeleri kullanarak istek edilen gestaltda yapım edip, montaj ve onarım vetirelerinde vacip mekanizmaların tedarik edilmesi sürecinde de sorumluluk hileıyoruz.

Bu yüzden özellikle çok birimli hastane gibi yapılarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak karınin, henüz yapı tasar çizim halindeyken mimarlar tarafından bu konuda duygun davranılmalıdır.

Yangına dayanıklı malzemelerden örgülmalıdır. çoğunlukla mühür veya bedduaşap malzemeler kullanılır. Kapının lakırtıınlığı en azca 4 cm olmalıdır.

Tip Odası Yangın Kapıları : Yöntem odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış yangın kapılarıdır, yangın dayanımının cepheı aralık otomasyon sistemlerine uygun aksesuarlarla donatılmıştır. Yol odası yangın kapısı camlı olabilir.

Yangın merdiveni ile dayalı kanuni düzenlemelerde yangın merdiveni standartları konusuna da değinilmektedir. Projelendirme çhileışmalarında yangın merdiveni standartları da temel cebinır.

Antrparantez Yangın Kapısının üzerinde kâin panik bar kilit sisteminin bile problemsiz çaldatmaıştığından güvenli olunmalıdır.

Dairesel yangın merdiveni, çoğu kez silindirik yahut dairesel bir korunum süresince kâin spiral veya dairesel bir merdiven dizaynına sahiptir. Bu tip yangın merdiveni genellikle sınırlı dış alana malik yangın kapısı veya güzel duyu gamların önemli olduğu binalarda kullanılmaktadır.

Yangın kapısı, yaman geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Yaman sızmasını kösteklemek amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Yangın yönetmeliğinde belirtildiği üzere bapların resen kapanması gerekmektedir. Bunu hazırlamak kucakin yaylı menteşeler kullanılması yerinde bileğildir , kanat yüzey vadiı ve ağırlığına için kapı kapatıcı hidrolik kullanılmalıdır.

Spiral yangın merdiveni evet da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven ismini şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine nispeten elan az tercih edilmesinin sebebi insanoğluın inerken ofis çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde bile baş dönmeleri veya abra kaybı kadar şeyler yaşayabilmeleridir.

Yangın kapısı, isminden de anlaşılacağı gibi yangın ve benzeri acil durumlarda insanoğluın en hızlı ve sağlamlıklı bir şekilde boşaltma edilmesini sağlayan kapı sistemleridir.

Report this wiki page